Čitači kartica

MIFARE porodica i njihovi proizvodi

BLOG
MHT Group
June 21, 2021
Mifare čip

MIFARE kartice su poznati deo beskontaktne komunikacije. Kompanija Mikron, koji je trenutno deo NXP-a, je proizvela prvu MIFARE karticu 1994. Od tada, pojavilo se mnogo verzija MIFARE kartica, a svaka je donela nove mogućnosti, kapacitete i tehnologiju. Ovi čipovi su deo mnogih beskontaktnih proizvoda koji rade na 13.56Mhz frekvenciji.

MIFARE porodica sada ima širok raspon proizvoda integrisanih kola koji imaju mnogo primena.  Ovi čipovi se najčešće nalaze u karticama, privescima, aksesoarima, nalepnicama, kioscima i drugim proizvodima. U kratkim crtama ćemo objasniti razne verzije proizvoda, kao i njihove prednosti i mane. 

MIFARE DESFire

DESFire beskontaktni čipovi su sastavni deo mnogih beskontaktnih resenja za one koje se bave razvojem. Ova integrisana kola omogućavaju inženjerima da naprave proizvode koji rade na osnovi beskontaktne tehnologije. MIFARE DESFire čipovi su izuzetno brzi i bezbedni i dolaze u dve varijante – DESFire EV1 i najnoviji DESfire EV2. DESFire čip je baziran na izuzetno bezbednom prenosu podataka koristeči 3DES ili AES hardver, ali u isto vreme ostaje brz i pouzdan. DESFire ima sertifikat bezbednosti zajedničkih kriterijuma sa ocenom EAL5+.

MIFARE Plus

MIFARE Plus čipovi korisnicima nude napredne nivoe bezbednosti. MIFARE Plus nastoji da unapredi sisteme koji su napravljeni i već rade na MIFARE Classic sistemima. Korisnicima je omogućeno da unaprede bezbednost svojih postojećih sistema za autentikaciju sa naprednom enkripcijom (AES).

MIFARE plus čipovi takođe omogućavaju bolju integraciju podataka kao i enkripciju prema svim standardima. MIFARE raspon se sadrži u okviru varijanti čipova, kao što su MIFARE Plus EV1, MIFARE Plus SE, MIFARE Plus X. Ove varijante imaju različite nivoe bezbednosti, sa drugačijim specifikacijama kako bi se adekvatno uklopile prema različitim potrebama. 

MIFARE Classic

MIFARE Classic je najuspešniji i najviše primenjivan čip u odnosu na sve MIFARE proizvode. Ovi čipovi rade na frekvenciji 13.56Mhz i imaju ISO 14443 sertifikat. Mogućnost pisanja i brisanja na ovim čipovima je uslovilo da se ovi čipovi pronađu u mnogim sistemima za kontrolu pristupa, za naplatu javnog prevoza, ID kartica, programa lojalnosti i u drugim proizvodima u kojima visok nivo bezbednosti nije prioritet.

MIFARE Classic dolazi u dve varijante koje se tiču kapaciteta memorije: 1K i 4K.  DESFire ili MIFARE Plus su prvi izbor kada se zahteva visok nivo bezbednosti i zaštite u odnosu na MIFARE Classic. Ali, pošto su znatno povoljniji, MIFARE Classic čipovi imaju izuzetno veliki potencijal za primenu u okviru sistema pametnih zgrada i drugih objekata, pametnih gradova i javnog transporta. 

MIFARE Ultralight

Još jedan proizvod koji treba spomenuti je Ultralight verzija njihovog čipa. Čip je namenjen da bude inkorporiran u okviru beskontaktnih sistema koji iziskuju male troškove. MIFARE Ultralight je idealan za sisteme za ulaznice, za članske kartice i druge token sisteme.  Ultralight se izuzetno lako implementira u postojeće sisteme. Naprimer, mogu se koristiti za unapređenje postojećih sistema za verifikaciju ulaznica. 

MIFARE čipovi imaju izuzetan uticaj za napredak beskontaktne tehnologije, pametnog pakovanja i za svrhe razvoja pametnih gradova. MIFARE kartice će igrati glavnu ulogu za napredak industrije 4.0. Pouzdan i pristupačan čip kao MIFARE će biti zastupljen izuzetno dugo. Ovi čipovi će uskoro biti deo mnogih regulatornih primena sa različitim cenama i nivoima bezbednosti, skrojeni onako kako sam projekat zahteva. 

Štampani plastične Rfid kartice

ŠTAMPANJE RFID KARTICA

MHT Group d.o.o. pruža visoko-tehnološka rešenja za izradu, personalizaciju i upotrebu svih vrsta plastičnih RFID kartica.

Više o Rfid karticama koje mi nudimo možete pogledati na ovom LINK-u.

Podeli:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Reddit

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

MHT Group logo

naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

Čitači kartica newsletter
Prijavite se na naš bilten i budite obavešteni o novim proizvodima i specijalnim popustima!

Čitači ličnih dokumenata

Stoni čitači pogodni za Desktop računare

Čitači ličnih karata za mobilne telefone

Čitači bez kabla, malih dimenzija za Laptop računare

Čitači za ugradnju u desktop računare