Čitači kartica

Bar-kod skener - Šta treba da znate kada kupujete?

Ovaj vodič je napravljen na jednostavnom jeziku kako bi vam dao opšte smernice prilikom kupovine bar-kod čitača. Glavni cilj je da budete u mogućnosti da pravilno formulišete svoj upit kada tražite bar-kod skener. Takođe treba da razumete njihove glavne karakteristike da biste znali kako da postignete optimalan odnos cena, karakteristika i kvaliteta, u zavisnosti od vaših potreba. Da se ne biste našli u situaciji da kupite Lamborghini, kojim ćete se voziti po kaldrmi … i obrnuto.

Dakle, pređimo na glavna pitanja na koja treba odgovoriti:

Bar-kod skener - osnovne informacije

1. Koji tip bar-koda čitate?

Bar-kod 1D

1D

Linearni barkodovi

Bar-kod 2D

2D

Matrični barkodovi

Pre svega, bitno je da znate koji tip bar-koda treba da očitavate.

  • Postoje 1D barkodovi sa linijama (linearni barkodovi) koji se standardno  koriste u svim prodavnicama i na svih proizvodima.
  • Postoje 2D barkodovi (matrični barkodovi) koji su na primer QR kodovi, i druge vrlo specifične vrste kodova.

Razlika u ceni bar-kod skenera između ovih vrsta je značajna, tako da pažljivo izaberite sta vam tačno treba.
Više informacija o vrstama bar kodova možete naći ovde: Wikipedia

2. Kako se koristi bar kod skener?

Ručni bar-kod čitač

Ručni čitač

Stoni bar-kod čitač / Stoni bar-kod skener

Stoni čitač

Ugradni bar-kod čitač

Ugradni čitač

Ručni bar-kod čitači omogućavaju mobilno čitanje, dok su druge dve vrste  zgodne za kase na kojima je nepohodno često rukovati sa proizvodom koristeći obe ruke. Оbično stoni i ugradni skeneri za barkod pripadaju višoj klasi čitača i njihova cena je znatno veća. Stacionarno resenje možete dobiti preko stalka za rucni barkod skener, koji se moze dodatno naručiti ako nije uključen u kompletu.

U slučaju da ste odabrali ručni skener, imate dva izbora u skladu sa njihovom vezom sa računarom:

Žičani Ručni bar-kod čitač / Zicani Rucni bar-kod citac

Žičani bar-kod skener

Bežični Ručni bar-kod čitač / Bezicni Rucni bar-kod citac

Bežični bar-kod skener

Žičani skener dolazi sa kablom koji se direktno povezuje za računar. Računar napaja bar-kod skenera preko USB porta i nema bateriju

Bežiči skener ima prijemnik koji se povezuje za računarom, mobilni telefonom ili tabletom i omogućava veču mobilnost. Vodite računa domet između bar kod čitača i prijemnika bude dovoljno veliki za vaše potrebe.

3. Tip povezivosti

U slučaju da ste odabrali žičani čitač morate navesti tip veze sa računarom.

USB Bar-kod Skener / bar-kod čitač

USB Bar-kod skener

RS232 Bar-kod Skener / bar-kod čitač

RS 232 Bar-kod skener

U slučaju da ste odabrali čitač morate izaberete:

WiFi Bar-kod Skener / USB bar-kod čitač

WiFi Bar-kod skener

Bluetooth Bar-kod Skener / bar-kod čitač

Bluetooth Bar-kod skener

Do tada ste već razjasnili osnovne parametre čitača bar kodova i ako su vaši zahtevi minimalni, sada lako možete poslati upit prodavnici.

Postoji još nekoliko karakteristika koje bi vam mogle biti važne, pa pređimo na njih:

Bar-kod čitač - dodatne specifikacije

4. Automatski režim

Neki bar kod skeneri imaju mogućnost da se postave na stalak i da rade automatski. Automatski režim znači da je skener uvek u pripravnosti da očita proizvod kada ga približite. Ovo je izuzetno zgodna specifikacija ukoliko imate supermarket i treba vam barkod čitač na kasi gde obično jedan klijent kupuje mnogo razlicitih stvari.Zgodno je da kasir samo približi robu do citaca a da ne mora da pritiska “obarač” dugme za svaki proizvod.

Bar-kod-Skener-Automatski-rezim

5. Brzina očitavanja

Bar-kod-Citac-brzina

U zavisnosti koliko transakcija očekujete brzina očitavanja moze da bude izuzetno skupa specifikacija kada kupujete bar kod skener. Ukoliko je u vašem poslovanju ogroman inventar i imate veliko opterećenje na kasi može se ispostaviti da je brzina očitavanja je izuzetno bitna. Ali, ukoliko imate malo tranaskcija i proizvoda u okviru svog poslovanja nije neophodno da investirate u previše skup skener.

6. Udaljenost očitavanja

Slično kao i brzina, udaljenost očitavanja može da bude skupa specifikacija ukoliko nemate potrebe za tim. Ukoliko vaše poslovanje ima veliki magacin ili jako puno inventara koje se mora očitati iz daljine ovo je obavezna stavka specifikacije. Ukoliko čitač koristite na kasi ili za program lojalnosti ovo vam nije potrebno. Standardni čitači očitavaju sa udaljenosti oko 30 cm što može biti više nego dovoljno za vaše potrebe.

Bar-kod-Citac-Udaljenost

Verujemo da su ovo glavne karakteristike koje treba da znate pre nego što kupite čitač bar-koda. U stvari, postoje i druge karakteristike kao što su: ugao očitavanja, kontrast očitavanja, rezolucija, otpornost na pad sa visine, radna temperatura itd. U ovo se necemo  upuštati jer je svrha ovog vodiča da vam pruži opšte smernice prilikom kupovine skenerа.

Naš savet je da se u slučaju da vam je potreban skener barkoda sa specifičnim karakteristikama, i ako ste spremni da izdvojite ozbiljan budžet, obratite specijalizovanoj kompaniji koja prodaje bar-kod skenere.

Bar-kod skener cena

Cena bar-kod čitača, кao i kod bilo kog drugog uređaja zavisi od nekoliko faktora: karakteristika, dodatnih karakteristika, proizvođača (marke). Generalno, može se reći da je raspon bar kod citac cena između 15-20 evra do i preko 300 evra, a mi izričito preciziramo da govorimo o klasičnom skeneru barkoda, jer industrijski čitači mogu da prebace i hiljadu evra.

Donja granica cene može se naći samo u internet prodavnicama poput AliExpress-a i odnosi se uglavnom na modele koji imaju vrlo loše performanse ili na replike poznatih marki sumnjivog kvaliteta. Ili sa dostavom koja nije uključena u cenu. Pitanje je sreće, ali možete naići na skener bar-kodova zadovoljavajućeg kvaliteta, ali ne smete zaboraviti da ako se nešto dogodi nemate garanciju.

Naš savet je da kupujete od lokalnog dobavljača, jer ne samo da ćete imati zakonsku garanciju i uslugu, već možete dobiti i odgovarajuću pomoć i savete u procesu izbora.

Takođe, ako ste zaključili da su vam potrebna ozbiljna industrijska rešenja, ali nemate dovoljno budžeta, možete se usredsrediti na kupovinu visokokvalitetnih polovnih skenera barkodova. Barkod ćitać obično ima dug život.

U svakom slučaju, sa već primljenim informacijama možete bezbedno da prilagodite cenu svojim potrebama. Ukoliko imate potrebu za naprednim funkcijama, skeniranja velikog broja po minutu i sa velike razdaljine, obavezno investirajte u skuplji bar-kod skener.  U suprotnom možete uštedeti novac i zaobići kupovinu skupog skenera, već možete kupiti povoljniji koji ima dovoljno dobre funkcije za vaše potrebe.

Tags: Bar kod citac cena, usb bar kod čitač

Šta mi možemo da Vam ponudimo?

MHT Group u okviru svoje ponude nudi kvalitetne bar kod čitače NETUM, visokotehnološko preduzeće specijalizovano za razvoj, proizvodnju, prodaju i servis opreme za skeniranje bar kodova srednje klase sa izuzeto dobrim odnosom cene i kvaliteta bar-kod čitača.

NT-M1

1D bar kod skener

RSD 5,280.00

NT-L2

Bežični bar kod skener

RSD 4,920.00

NT-S2

Bežični bar kod skener

RSD 5,280.00

NT-S5

QR kod skener

RSD 5,520.00

NT-S8

Bežični QR kod skener

RSD 6,960.00

NT-L8BL

Bluetooth 2D bar kod skener

RSD 9,600.00

NT-1228BC

Bluetooth 1D bar kod skener

RSD 7,200.00

NT-C750

Mini Bluetooth bar kod skener

RSD 9,600.00

SD-800NC

OCR skener dokumenata

RSD 10,260.00

Čitači ličnih dokumenata

Stoni čitači pogodni za Desktop računare

Čitači ličnih karata za mobilne telefone

Čitači bez kabla, malih dimenzija za Laptop računare

Čitači za ugradnju u desktop računare

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

MHT Group logo

naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

Čitači kartica newsletter
Prijavite se na naš bilten i budite obavešteni o novim proizvodima i specijalnim popustima!