Čitači kartica

Čitači bezbednosnog elementa
za fiskalizaciju

Veliki izbor čitača bezbednosnog elementa za fiskalizaciju sa USB Tip-A, Tip-C, Micro USB i Bluetooth interfejsom. Fiskalni uredjaji za računare, laptopove, mobilne telefone i tablete.

Besprekoran kvalitet i niske cene, direktno od zvaničnog distributera. Dve godine garancije. Popusti na količine.

Ako ste krenuli sa pripremama za novu fiskalizaciju, sigurno ste primetili da je jedna od stavki koja Vam je potrebna, čitač bezbednosnog elementa. MHT Group Vam nudi širok spektar čitača bezbednosnog elementa za fiskalizaciju koji će u potpunosti zadovoljiti Vaše potrebe u zavisnosti od toga gde i kako želite da ih koristite. Imamo čitače sa svim vrstama priključaka (USB-A, USB-C, Micro USB, Bluetooth), pogodne za Vaš desktop računar ili laptop, kao i za sve vrste mobilnih uređaja.

Vrste čitača bezbednosnog elementa za fiskalizaciju koje nudimo mogu se podeliti u različite kategorije u zavisnosti od njihovih karakteristika i primene:

Vrste čitača

Veličina kartice

 • Standardne kartice
 • SIM kartice

Namena

 • Čitači za računare
 • Čitači za laptove
 • Čitači za telefone i tablete

Vrsta povezivanja

 • USB Tip-A
 • USB Tip-C
 • Micro USB
 • Bluetooth

Čitači bezbednosnog elementa za fiskalizaciju
veličine standardne kartice

ACR39U

Stoni čitač

USB Type-A

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 1,800.00

ACR39U-UF

Stoni čitač

USB Type-C

Icon_laptop
RSD 2,040.00

ACR39U-H1

Stoni čitač

USB Type-A

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 3,180.00

ACR39U-W1

Čitač sa dva slota

USB Type-A

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 10,560.00

ACR3901U-S1

Mobilni čitač

Bluetooth

Icon_PC
Icon_laptop
Icon_tablet
RSD 9,240.00

ACR39U-N1

Mobilni čitač

USB Type-A

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 3,600.00

ACR39U-ND

Mobilni čitač

Micro USB

Icon_mobile-2
Icon_tablet
RSD 3,900.00

ACR39U-NF

Mobilni čitač

USB Type-C

Icon_laptop
Icon_mobile-2
RSD 3,900.00

*Sve cene važe za količinu od 1 komada i uključuju PDV.
Za veće količine zatražite ponudu: sales@kartica.rs

Čitači bezbednosnog elementa za fiskalizaciju
veličine SIM kartice

ACR39T-A1

Čitač pametnih kartica sa USB Type-A konektorom

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 2,430.00

ACR39T-A3

Čitač pametnih kartica sa Micro USB povezivanjem

Icon_tablet
Icon_mobile-2
RSD 3,240.00

ACR39T-A5

Čitač pametnih kartica sa USB Type-C konektorom

Icon_laptop
Icon_tablet
Icon_tablet
RSD 2,430.00

ACR3901T-W1

ACS Secure Bluetooth® čitač pametnih kartica

Icon_PC
Icon_laptop
Icon_tablet
RSD 9,240.00

ACR101I

Čitač pametnih kartica sa micro-SD slotom i MiFare 1K čipom

Icon_PC
Icon_laptop
RSD 7,656.00

*Sve cene važe za količinu od 1 komada i uključuju PDV.
Za veće količine zatražite ponudu: sales@kartica.rs

POREKLO, STANDARDI i GARANCIJE

Čitači koje nudimo su iz hongkonške kompanije Advanced Card Systems Ltd., koja je najbolji dobavljač u azijsko-pacifičkom regionu i jedan od 3 najbolja dobavljača čitača pametnih kartica u svetu. ACS proizvodi su u skladu sa glavnim industrijskim standardima, osiguravajući sigurno i kompatibilno poslovanje. Odlikuju ih inovativnost, kvalitet i konkurentnost.

Svi uređaji koje nudimo imaju sve obavezne sertifikate za kvalitet i bezbednost, prateća uputstva, vodiče, specifikacije i drajvere i SDK-pakete, i obaveznu dvogodišnju garanciju.

Šta je bezbednosni element?

Bezbednosni element (BE) je fiskalna komponenta koja se implementira kao specijalni softver ili uređaj, dizajniran za pružanje konkretnog skupa funkcija:

 • identifikovanje poreskog obveznika prema različitim servisima (npr. V-PFR servis)
 • potpisivanje računa korišćenjem digitalnog sertifikata poreskog obveznika
 • kontrolu iščitavanja (internet ili lokalno iščitavanja)
 • održavanje skupa fiskalnih brojača (da bi se izbeglo ‚‚nestajanje” računa nakon što su izdati)

Obveznik fiskalizacije mora da poseduje bezbednosni element jer je dužan da ga koristi za potpisivanje fiskalnih računa za potrebe sprovođenja postupka fiskalizacije i potvrde identiteta prilikom razmene podataka i informacija sa Poreskom upravom. Račun izdat bez korišćenja bezbednosnog elementa se ne može smatrati fiskalnim računom.

Bezbednosni element sadrži elektronski sertifikat koji služi da reprodukuje digitalni potpis obveznika fiskalizacije prilikom izdavanja svakog fiskalnog računa, kao i da reprodukuje zaštićenu lozinku obveznika prilikom povezivanja sa Sistemom za upravljanje fiskalizacija (SUF). BE je personalizovan za obveznika fiskalizacije, za konkretan poslovni prostor i poslovnu prostoriju. Neovlašćeno lice ne može koristiti bezbednosni element, u drugom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji, tj. u okviru neodgovarajućeg elektronskog fiskalnog uređaja.

Njega izdaje Poreska uprava na osnovu podnete prijave poreskog obveznika. Prijava za izdavanje BE se podnosi u elektronskom obliku preko elektronskog servisa za fiskalizaciju na portalu Poreske uprave.

Čitači bezbednosnog elementa za fiskalizaciju

Bezbednosni element & fiskalizacija - FAQ

Šta je Bezbednosni element za fiskalnu kasu?

Bezbednosni element za fiskalnu kasu predstavlja jedan od ključnih segmenata e-fiskalizacije. Važno je da svaki obveznik fiskalizacije izdaje račune koji su fiskalizovani i podatke o tome dostavi Poreskoj upravi. Kako bi se sprečile zloupotrebe, ali i zaštitili podaci, svaki obveznik fiskalizacije dobija personalizovani bezbednosni element koji izdaje Poreska uprava.

Bezbednosni element za fiskalnu kasu, odnosno fiskalni uređaj, može biti softverska ili hardverska komponenta koja je izdata posebno za Vaše poslovne prostorije. Služi za potpisivanje fiskalnih računa i za potvrdu identiteta prilikom razmene podataka sa Poreskom upravom. Na ovaj način se osigurava da neovlašćeno lice ne može da koristi bezbednosni element, odnosno da isti ne može da se koristi u okviru drugog poslovnog prostora ili u neautorizovanom fiskalnom uređaju. Ukoliko se račun izda bez ovog elementa, ne smatra se fiskalnim računom, te je ovo obavezan element fiskalizacije. Takođe obezbeđuje zaštitu i bezbedan prenos podataka između Vas i Poreske uprave. fiskalni uredjaji

Šta sadrži bezbednosni element?

Bezbednosni element je hardverska ili softverska komponenta koja služi za potpisivanje svakog računa, kao i potvrdu Vašeg identiteta. On u sebi sadrži bezbednosni sertifikat koji reprodukuje Vaš digitalni potpis prilikom potpisivanja svakog fiskalnog računa, ali i jedinstven PIN koji je potreban da biste se povezali i razmenili podatke sa Poreskom upravom. Svaki bezbednosni element je izdat za konkretan poslovni prostor i konkretnu prostoriju, tako da ukoliko imate više fiskalnih uređaja, imaćete i više bezbednosnih elemenata. 

Kako se dobija bezbednosni element?

Postupak izdavanja bezbednosnog elementa je prilično jednostavan, a zahtev možete podneti elektronski na portalu Poreske uprave u okviru Elektronskog servisa za fiskalizaciju. Prilikom podnošenja zahteva unosite relevantne podatke o poslovnom prostoru, kao i podatke osobe koja će se javiti u nadležnu filijalu Poreske uprave za preuzimanje BE. Bezbednosni element za fiskalnu kasu može biti u formi pametne kartice koja može biti pune veličine, odnosno kao kreditna kartica, ili veličine kao SIM kartica. U zavisnosti od toga kakav format je pogodan za fiskalni uređaj koji koristite, potrebno je da prilikom prijave označite odgovarajući. Takođe je moguće da BE dobijete u obliku zaštićenog fajla koji ćete preuzeti elektronski, pa možete odabrati i ovu opciju ukoliko je pogodna za Vas.

U kom roku ćete dobiti bezbednosni element?

Po podnošenju prijave, Poreska uprava u roku od sedam dana generiše BE ili više njih, obaveštava Vas o mogućnosti preuzimanja i izdaje ih uz obaveznu potvrdu o preuzimanju. Obaveštenje o preuzimanju bezbednosnog elementa dobićete u svom poreskom sandučetu, a sam element možete preuzeti u Poreskoj upravi, na šalteru Moj poreznik. Ako je BE u obliku fajla, dostavlja se direktno u poresko sanduče sa detaljnim instrukcijama za preuzimanje.

Koliko traje?

Bezbednosni sertifikat ima određeni rok trajanja koji može biti najmanje godinu, a najviše četiri godine. Nakon isteka ovog perioda, bezbednosni element se više ne može koristiti. Zahtev za izdavanje novog potrebno je podneti u roku od 30 dana pre isteka trenutno važećeg. Kako se bezbednosni element izdaje za konkretan poslovni prostor, kod promena adrese poslovnog prostora, neophodno je da imate ovo na umu. U slučaju krađe, gubitka ili oštećenja bezbednosnog elementa usled više sile ili na drugi način, važno je da se u roku od tri dana javite Poreskoj upravi radi deaktivacije istog. Ovo obaveštenje takođe dostavljate elektronskim putem, preko portala Poreske uprave.

elektronski sertifikat i Bezbednosni element za fiskalnu kasu

KAKO DA KUPITE

U našoj poslovnici, putem telefona: +381 62 331 158  ili popunjavanijem formulara:.

Samo za pravna lica
OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

Čitač pametnih kartica sa USB Type-A povezivanjem

ACR39U-U1

USB Type-A

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

Čitač pametnih kartica sa USB Type-C povezivanjem

ACR39U-UF

USB Type-C

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Njegoševa 8, Stan 20, Sprat 5

Vračar, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo Vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala Vam što kupujete u našoj prodavnici!

Čitač kontaktnih pametnih kartica

ACR39U-H1

USB Type-A

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo Vas da popunite detalje Vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala Vam što kupujete u našoj prodavnici!

ACR39U-W1 SmartDuo čitač bezbednosnog elementa

ACR39U-W1

USB Type-A

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1

Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo Vas da popunite detalje Vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala Vam što kupujete u našoj prodavnici!

ACR3901U-S1 - ACS Secure Bluetooth® čitač kontaktnih kartica

ACR3901U-S1

Bluetooth

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo Vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala Vam što kupujete u našoj prodavnici!

Čitač pametnih kartica sa USB Type-A povezivanjem

ACR39U-N1

USB Type-A

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

ACR39U-ND - PocketMate Mobilni čitač lične karte sa MicroUSB povezivanjem

ACR39U-ND

Micro USB

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala Vam što kupujete u našoj prodavnici!

PocketMate čitač kontaktnih kartica sa USB Type-C povezivanjem

ACR39U-NF

USB Type-C

1Porudžbina
2Podaci kupca
3Način plaćanja
4Način isporuke
5Pregled
MHT Group logo
naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

MHT Group logo

naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

Čitači kartica newsletter
Prijavite se na naš bilten i budite obavešteni o novim proizvodima i specijalnim popustima!

Čitači ličnih dokumenata

Stoni čitači pogodni za Desktop računare

Čitači ličnih karata za mobilne telefone

Čitači bez kabla, malih dimenzija za Laptop računare

Čitači za ugradnju u desktop računare