Čitači kartica

Poslednji iOS 14 update i njegove implikacije na NFC

BLOG
MHT Group
June 24, 2021
NFC i iOS 14

Novi iPhone sada ima ugrađen NFC tag čitač sa poslednjim ažuriranjem iOS 14. Korisnici iPhone modela 7, 8 i X su do sada mogli da koriste NFC za transakcije i da čitaju tagove sa NFC aplikacijama. Sa novim ažuriranjem operativnog sistema sada više nema potrebe za aplikacijom, jer je sada built-in NFC tag čitač. Korisnici iPhone-a sa starijim modelima moraju da iz control centra kliknu na ikonicu za NFC tag čitač, dok noviji modeli imaju uvek uključen čitač bez potrebe da biraju bilo koje opcije.

Ovo je bitno za NFC tehnologiju zato što sad i Apple i Android korisnici sa uređajima koji mogu da očitavaju NFC čitače mogu da skeniraju NFC tagove bez potrebe za aplikacijom.

Šta su App Clips i kako se koriste?

App Clips se pojavio sa iOS 14 ažuriranjem. Brendovi i prodavci sada mogu da koriste NFC tagove i lako takod dobiju pristup mini-aplikacijama. App Clips omogućava iPhone korisnicima da preuzmu mini verziju aplikacije koja im daje pristup sadržaju bez da preuzmu celu aplikaciju na svoj telefon. Apple Pay, beskontaktni servis za plaćanje telefonom je takođe omogućen u okviru App Clips-a.

Benefiti koje App Clips doprinose sa NFC-om

  • App Clips je mali deo aplikacije koji se može pronaći baš na mestu gde vam je to potrebno
  • Korisnici će moći da isprobaju i koriste aplikaciju iste sekunda kada skeniraju NFC tag, i tako poruče hranu, iznajme bicikl ili trotinet, da se povežu na WiFi i slično. 
  • Sve što korisnici treba da urade je da prislone svoje teleofon i kliknu na notifikaciju koja će iskočiti nakon prislanjanja.

Apple-ov novi iOS je doprineo mnogo više od samog pristupa NFC-a funkciji svojim korisnicima. Novo iOS ažuriranje je značajno podiglo angažovanje korisnika, i motivisalo ih da koriste NFC čak i u drugim sferama, a posebno u okviru automatizacije i pravljenja pametnih sistema svom domu. Brendovi sada mogu da se obrate široj publici, i da dostave sadržaj na izuzetno jednostavan način na pravom mestu.

Drugi noviteti koji su došli uz iOS 14 update

iOS 14 je doneo bezbroj mogućnosti sa integracijom NFC-a i njihove Shortcut aplikacije, koja omogućava korisnicima da prislanjanjem svog telefona na karticu ili tag urade bilo šta. Shortcut aplikacija je izuzetno jednostavan interfejs za programiranje i automatizaciju taskova. Na ovom linku možete pogledati nekoliko stvari koje smo mi automatizovali u našim domovima i našem poslovnom prostoru.

Podeli:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Reddit

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

MHT Group logo

naša adresa

Dositejeva 27/1
Dorćol, 11000 Beograd

Čitači kartica newsletter
Prijavite se na naš bilten i budite obavešteni o novim proizvodima i specijalnim popustima!

Čitači ličnih dokumenata

Stoni čitači pogodni za Desktop računare

Čitači ličnih karata za mobilne telefone

Čitači bez kabla, malih dimenzija za Laptop računare

Čitači za ugradnju u desktop računare