Čitači kartica

Sličnosti i razlike RFID čipova, QR kodova i bar-kodova

BLOG
MHT Group
June 24, 2021
RFID vs. QR code vs. Barcode

Identifikacija radio frekvencijom (RFID), QR kodovi i bar-kodovi su uobičajeni sistemi za prenos masivne količine podataka u malom formatu. Oni često unapređuju brzinu logistike, smanjuju trošak za zaposlene i doprinose poboljšanju efikasnosti.

Sličnosti između RFID, QR i Bar-koda

  1. Generalno se svi koriste za prikupljanje podataka, a kasnije se podaci očitavaju pomoću fiksnog ili ručnog bar kod skenera ili RFID čitača i zato se često koriste za upravljanje inventarom ili magacinom.
  2. Dodatno, sve RFID kartice, QR kodovi i Bar-kodovi vam olakšavaju da pronađete i pratite gde su stvari skladištene

Glavne razlike su:

  1. Bar-kodovi rade na bazi svetlostnih senzora da očitaju informaciju koja je enkoridrana na kartici. Dok RFID kartice koriste radio talase koji ne moraju biti vidljivi ili direktno dostupni kako bi se prikupile informacije. 
  2. Neki RFID skeneri mogu da procesiraju desetine RFID kartica svake sekunde, dok bar-kod i qr kod skeneri mogu da skeniraju samo individualno, svaki kod jedan po jedan. 
  3. RFID je mnogo bezbedniji, ali i znatno kompleksniji. Bar-kodovi i QR kodovi su jednostavni za korišćenje, ali se zato mogu lako kopirati, što ih čini manje bezbednim. 
  4. Kako bi se zaštitili od radnog okruženja, RFID čip može da bude skriven unutar plastike, dok bar-kod i QR kod moraju biti na otvorenim, vidljivi. 
  5. Na kraju, razlika u ceni između bar-koda i QR koda u odnosu na RFID kartice je drastična, gde su RFID kartice skuplje. Ali, razlika u ceni se u skorije vreme znatno smanjila zato što je RFID sada mnogo rasprostranjenija a samim tim i proizvodni proces je skaliran, pa su troškovi znatno umanjeni.

Štampani plastične Rfid kartice
ŠTAMPANJE RFID KARTICA

MHT Group d.o.o. pruža visoko-tehnološka rešenja za izradu, personalizaciju i upotrebu svih vrsta plastičnih RFID kartica.

Više o Rfid karticama koje mi nudimo možete pogledati na ovom LINK-u.

Podeli:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Reddit

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i načina isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

MHT Group logo

naša adresa

Njegoševa 8, Stan 20, Sprat 5

Vračar, 11000 Beograd

Čitači kartica newsletter
Prijavite se na naš bilten i budite obavešteni o novim proizvodima i specijalnim popustima!

Čitači ličnih dokumenata

Stoni čitači pogodni za Desktop računare

Čitači ličnih karata za mobilne telefone

Čitači bez kabla, malih dimenzija za Laptop računare

Čitači za ugradnju u desktop računare